Ce se intampla la prima sedinta?

Pentru noi fiecare client este unic, de unde rezulta ca fiecare interactiune si psihoterapie/ consiliere are un caracter unic, irepetabil 100% cu un alt client. Insa sunt unele puncte cheie pe care le avem in vedere la prima sedinta indiferent de tipul de client (cuplu, familie, persoana individuala, copii insotiti de parinti, adolescenti care vin singuri) si de motivele pentru care a venit la terapie:

 • Inainte de intalnirea propriu–zisa este necesara o programare! Te rugam sa folosesti datele din rubrica Contact, pentru a stabili o intalnire sau a cere detalii suplimentare.
 • Vom discuta despre motivul pentru care ai venit la terapie (ce nu mai merge in viata ta, sau ce iti doresti sa realizezi); 
 • Vom explora in ce fel e asta o problema pentru tine. Aceeasi stare de fapt ne poate deranja in diferite moduri si e important sa ne dam seama cum ne deranjeaza ca sa gasim cea mai potrivita solutie;
 • Vom explora ce ai facut deja pana acum legat de probleme ta; ce merge si ce nu merge in lupta cu problema, momentele in care ai reusit sa o infrangi sau sa-i faci fata cu brio;
 • Ce doresti sa obtii, sau ce obiective ai;
 • Ce efort esti dispus sa depui pentru a depasi problema;
 • Vom discuta despre Constimtamantul Informat:   
  • Costul unei sedinte individuale este, daca nu stabilim impreuna altceva, 90 Ron (al unei sedinte de cuplu sau familie 120 Ron) in cabinetul din Ploiesti si Buzau, respectiv 130 Ron (al unei sedinte de cuplu sau familie 180 Ron) in cabinetul din Bucuresti. In functie de mai multe aspecte care tin de fiecare client in parte pretul se poate modifica.
  • Durata sedintelor de terapie este de 50 minute. In cazul in care nu reusesti sa ajungi la o intalnire programata contacteaza-ne pentru a reprograma. Te rugam, tocmai pentru a putea fii disponibile pentru toti clientii nostri, sa ne anunti cu cel putin 24 de ore inainte de a anula/ reprograma o intalnire. La noi functioneaza urmatoarea Regula: nu reusesti TU sa ajungi la intalnire si nu anunti in timp util - vei plati sedinta pierduta; nu reusim NOI sa ajungem la sedinta si nu anuntam in timp util - urmatoarea intalnire va fi gratuita pentru tine.
  • Prima intalnire e dedicata cunoasterii tale si a problemei/problemelor tale.
  • Frecventa intalnirilor daca nu stabilim impreuna altceva este de una pe saptamana.
  • Ca sa va putem ajuta cat mai eficient, noi lucram cu niste fise prin care monitorizam impreuna progresul muncii noastre in cabinet si starea relatiei terapeutice. Ele sunt foarte simple, dar extrem de importante ca sa stim cat mai repede daca suntem pe drumul cel bun sau e nevoie sa mai facem ajustari.
  • Vom incerca sa raspundem la orice nelamurire sau intrebare ai legate de procesul de terapie.
 • Vom explora ce astepti sa se intample atat in sedinte, cat si ca rezultat al venirii la terapie/consiliere. In ce fel te poate ajuta terapeutul sa iti atingi obiectivele, ce astepti sa faca el si ce rol iti revine tie;
 • Te rugam se ne contactezi pentru detalii legate de costul undei sedinte de terapie, mai ales daca te lovesti de ideea “nu am bani de terapie, nu imi pot permite”. Aceasta idee este una dintre cele mai comune idei gresite despre terapie. Exista variante pentru persoanele care nu isi pot permite sa plateasca deloc / sau numai partial costul unei terapii: si noi si unii colegi de-ai nostri lucram cateodata Pro Bono sau cu un cost redus, exista unele asociatii care ofera sprijin si suport psihologic, etc. Solutii exista insa conditia este aceea de a cauta ajutor, si a nu renunta in ideea ca "NU SE POATE".
 • De obicei la sfarsitul primei intalniri vom stabili impreuna daca putem colabora si care va fi data urmatoarei intalniri. In general, in primele 3-4 sedinte se petrec schimbari importante si se vede daca ceea ce facem impreuna in terapie este eficient pentru tine. Daca nu simti nici o diferenta e probabil un semnal ca trebuie sa schimbam ceva in abordarea noastra sau sa ne oprim cu totul si sa cautam un terapeut cu care sa te potrivesti mai bine.

Ati mai fost vreodata la consiliere / psihoterapie? Cum a fost pentru voi acea experienta si mai ales prima sedinta? Pentru noi este foarte important primul contact cu voi, si de aceea am incercat prin prezentarea de mai sus sa facem putina lumina in ce priveste aceasta intalnire. Am observat ca multa lume are emotii prima data cand vine la terapie, si am simtit si noi emotia asta pe propria piele, atunci cand am fost la terapie. 

Asteptam sugestiile voastre!