Utile

Titlu
Link web ISTT - Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei

ISTT este o echipa de psihoterapeuti extrem de bine pregatiti, competenti, dedicati si activi in lucrul cu traumele psihice. Suntem mandre ca ii cunoastem si ca lucram impreuna, iar intalnirea cu teoria traumei ne-a schimbat tuturor viata.

Link web CPR

Colegiul Psihologilor din Romania

Link web Asociatia Accept

Asociatia ACCEPT este prima organizatie neguvernamentala de drepturile omului din Romania care apara si promoveaza drepturile LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender) la nivel national.

Link web Cabinete de psihologie

Director de cabinete de psihologie organizat pe judete.

Link web Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata

Centrul Asociatiei de Terapie Comportamentala Aplicata (ATCA) pentru copii cu tulburari de spectru autist. Centru de evaluare si diagnostic pentru copii cu autism, ofera consiliere personalizata pentru fiecare copil diagnosticat cu autism.

Link web Constientizeaza autismul

In momentul in care banuiti ca este ceva in neregula in dezvoltarea copilului dvs., ar trebui sa mergeti imediat sa vorbiti despre acest lucru cu o echipa de specialisti formata din neuropsihiatru, psihoterapeut terapie cognitiv comportamentala, kinetoterapeut. S-ar putea sa fie o afectiune sau nu, dar in cazul in care este, cu cat o descoperiti mai repede cu atat sansele de recuperare ale copilului dumneavosatra cresc.

In absenta unor semne biologice, autismul poate fi diagnosticat doar prin observarea comportamentului copilului si obtinerea unui istoric complet de la parinte.

Interventia precoce are cele mai bune rezultate. Cu cat timpul trece si copilul inainteaza in varsta simptomele prezente in tulburarile pervazive de dezvoltare se amplifica.