Unde dai si unde crapa. Reverberatiile unor revelatii mititele

Unde dai si unde crapa. Reverberatiile unor revelatii mititele

Ma tot izbesc ideile in momente in care nu am pe ce sa le notez, asa ca am hotarat ca e cazul sa scriu acum. Am pus patinele de gheata in picioare pentru prima data in facultate, si dupa mai multe ierni de pauza, am ajuns din nou la patinoar anul asta. Pfii.. cu toata formarea, si dezvoltarea, si experienta, si supervizarea, si conferintele, sigrupurile, si constelatiile, incepe sa se simta diferenta si cu piciorul pe gheata. Am facut progrese rapide in ultimele 3 vizite la patinoar, si asta pentru ca am avut urmatoarele revelatii simple, dar importante. Si cum e cioara cu puiul ei asa sunt eu cu revelatiile mele, asa ca tin sa vi le impartasesc :)

 1. bineinteles ca o sa mai si cazi! accepta asta! (relaxeaza-te!)
 2. daca tot e sa cazi, testeaza cum cazi mai bine, si mai ales cum faci sa te ridici de jos cand nu e partenerul in zona sa te culeaga.
 3. nu-ti face griji ca esti ridicola la varsta ta. Probabil ca esti amuzanta, asa ca razi si relaxeaza-te.
 4. lasa corpul sa se obisnuiasca, regulile sunt altele decat cele cu care a fost obisnuit de atatia ani. (relaxeaza-te!)
 5. ai incredere in corpul tau! daca-i dai drumul, va reactiona bine de cele mai multe ori. Sa-i dai drumul inseamna sa nu-l tii incordat. Cu alte cuvinte, relaxeaza-te!
 6. respira si lasa atentia sa fie si inauntru si in afara. Nu esti singura pe gheata, observa si testeaza stiluri, forme, balansuri accesibile de la altii pe care-i vezi ca patineaza firesc.
 7. misca mainile, flexeaza genunchii, daca la inceput nu arati ca o rata nu vei ajunge niciodata sa arati ca o lebada, ci doar ca o scandura.
 8. o rata patineaza mai bine ca o scandura. (relaxeaza-te!)
 9. asculta muzica de la patinoar, de obicei e vesela si ritmata si te ajuta sa relaxezi corpul.
 10. cu cat exersezi mai des, cu atat corpul pierde mai putin timp sa-si aminteasca ce a invatat inainte, si-si gaseste ritmul, miscarea, balansul si forma mult mai usor (construiesti si antrenezi memoria musculara).
 11. RELAXEAZA-TE! BUCURA-TE de corpul tau, de exercitiu si de moment.

E uimitor cat de valabile sunt revelatiile astea pentru orice altceva. Dar ce ma surprinde cu adevarat e cat de usor observam lucruri absolut banale si esentiale (precum acestea pe care le-am insirat mai sus), atunci cand invatam ceva nou, si cat de mult NU LE OBSERVAM in ceea ce suntem deja obisnuiti sa facem. Cu ocazia asta am inceput sa fiu un pic mai atenta la nevoia mea de control si imi amintesc mai des sa ma relaxez, ceea ce gasesc ca e foarte sanatos.

Si in sfarsit am inteles cu adevarat ce pretioasa e invatarea continua in viata. De la patinaj! Ziceti voi, pentru asa o revelatie, nu merita sa va apucati de lucrul ala care va intereseaza dar pe care il tot amanati ca nu aveti timp? Nici nu va puteti imagina acum in ce feluri neasteptate o sa va imbogateasca si cum o sa scoata la iveala lucruri esentiale din viata voastra.

Pin It

Etichete: relatia cu noi insine, invatare continua, revelatii, relaxeaza-te, invata ceva nou

Etichete populare

Psihoterapeut Bucuresti

Psihoterapeut Buzau


©  Terapia Functioneaza - Ioana Dancescu si Irina Ghimbasanu. Toate drepturile rezervate.

Contact rapid