Skip to main content

Noutati si anunturi

Următoarele evenimente de grup

Primul grup de constelatii ale intentiei la Buzau

Sunt foarte bucuroasa! In sfarsit a venit momentul sa facem grupuri de constelatii cu metoda intentiei si la Buzau!

Daca inca nu stiti ce e cu aceste grupuri de constelatii, va invit sa cititi cate ceva aici. Recunosc ca am scris acea pagina dupa o superconferinta de psihotraumatologie, si ca nici eu nu prea mai pricep ce am zis acolo.

Mai pe inteles, toti am avut in viata noastra momente in care intamplarile au fost coplesitoare, in care ne-am simtit blocati si neputinciosi. Cu cat am fost mai mici, cu atat capacitatea noastra de a gestiona ceea ca ni se intampla a fost mai redusa, asadar a fost mai usor sa ne simtim coplesiti. Cand apare aceasta discrepanta prea mare intre ce mi se intampla si ce pot eu sa fac ca sa schimb lucrurile sau sa ma protejez macar, atunci se produce o ruptura in mine. Aceasta este trauma. Ca sa supravietuiesc atat evenimentelor, cat si sentimentului de neputinta, psihicul si corpul meu gasesc diferite strategii de supravietuire, sa tina durerea, frica si neputinta, adica partea mea ranita, la distanta: poate uit, poate minimizez, poate rationalizez, poate ma cufund in munca sau in joc sau in fantezie, poate evit anumite situatii, poate devin extraputernic, poate ma dedic total altora, etc. Toate au menirea sa ma apere de emotiile coplesitoare pe care le-am resimtit si sa imi dea iluzia controlului.

Pe masura ce trece timpul insa, aceasta ruptura intre partile mele (partea mea ranita, partea mea fluida, realista si sanatoasa si partea supravietuitoare, care a avut rolul sa ma protejeze de durere) incepe sa creeze tensiuni, blocaje, disconfort si probleme in viata mea. Lucrurile nu mai curg firesc inauntru si nici eu nu mai raspund firesc la ceea ce vine spre mine din jur. Poate mi-e foarte greu sa imi dau seama ce vreau si sa iau decizii, sau poate ca iau deciziile nepotrivite, poate muncesc prea mult si desi realizez ca-mi face rau, nu ma pot opri, poate mananc prea mult sau beau prea mult, poate ma simt vesnic frustrata si nemultumita de tot, poate ma simt confuza, poate nu reusesc sa ma inteleg cu familia sau cu sefii si colegii la munca, poate ma tot imbolnavesc si nu inteleg de ce nu-mi trece odata, de ce mi se intampla mie toate ghinioanele, etc.

Ca sa pot vedea mai clar care este calea buna pentru mine spre vindecare si reechilibrare si crestere, e nevoie sa ma uit in interior, la partile mele si la dinamica lor, sa redescopar adevarul, sa restabilesc conexiunile din mine. Asta este ceea ce aduc la suprafata constelatiile intentiei, intr-un mod extraordinar de fin, de potrivit si de vindecator. Dinamica partilor mele ranite, supravietuitoare si sanatoase, ca sa vad, inteleg si simt mai bine ce mi s-a intamplat, ce fac eu acum, si daca ceea ce fac cu mine imi face bine sau nu. Cu pasi mici, cu fiecare secventa de lucru, devin mai mult eu, mai real, mai flexibil, mai in contact cu sanatatea si realitatea mea.

Aceasta este invitatia mea pentru voi, din Buzau, care simtiti ca a venit momentul sa incepeti sa faceti mici pasi catre voi insiva. Indrazniti, veniti la grupul de constelatii! E o experienta profunda si minunata, de conexiune atat interioara cat si cu ceilalti, in siguranta, in acceptare, in ritmul potrivit fiecaruia.