La An Nou, Planuri Noi!

La An Nou, Planuri Noi!

In aceasta perioada, mai mult decat in altele, vorbim despre planuri noi noute pentru Anul Nou, despre schimbari, despre angajamente, despre “mai bine” si despre cum sa ajungem acolo. Mai ales in cabinet, am descoperit alaturi de clientii mei cum au nevoie de “mai bine si mai bun”, fie ca este vorba de relatiile cu ceilalti, de joburile actuale sau viitoare, de conditiile de viata, de stilul de viata sau de propriile lor stari emotionale ( carora le-ar prinde bine un mic update spre mai multa liniste, multumire, bucurie, relaxare…)

Ce se intampla cu aceste planuri si rezolutii pentru anul nou? Unele studii spun ca o mare parte dintre acestea au o durata de viata de aproximativ o saptamana si mai putin de jumatate sunt de actualitate dupa 6 luni. Iar un top 10 ale unor posibile planuri de “mai bine” pentru 2016 ar putea include: sa invat ceva nou, sa slabesc/ sa ma las de fumat, sa imi schimb jobul/ sa avansez profesional si sa economisesc, sa ma indragostesc / sa am o relatie mai buna cu partenerul actual, sa am un stil de viata mai sanatos.

Insa dincolo de acest moment, oficial recunoscut, ca fiind unul numa’ bun de facut planuri si luat angajamente, orice moment din an poate fi unul excelent pentru o schimbare “catre mai bine”. Aceleasi studii si cercetari spun ca pentru cei care isi fac planuri pentru Anul Nou, sansele sunt cu 10% mai mari “sa se tina” strans de acele planuri! 10%!!! Mi se pare un procent imbucurator si bine de stiut! Ce pot adauga din experienta din ultimii ani, din terapie este ca indifent de planul de “mai bine” si de momentul cand iti faci acest plan, fundamental este sa stii ce spune acel plan despre tine! Adica sa stii cine esti tu, cel care isi face planul X spre “mai bine”.

Este firesc si normal sa avem nevoie de mai “bine” in viata noatra, asa per total! Uneori avem nevoie sa ne dam seama ca ne poate fi chiar si “putin mai bine”, pana sa ajungem la “mai bine”. Iar atunci cand stii mai multe despre cine esti si ce nevoi ai, inseamna sa stii sa alegi si planurile mai bune si mai potrivite!

Iar dupa ce alegi planul bun (adica bun pentru tine) spre “mai bine” mai ai nevoie sa iti dai ragaz si timp, sa tii la indemana tot ce iti da energie, sa stii ca este ok sa te razgandesti si sa iti dai voie sa adaptezi planul la cine esti tu in fiecare moment din viata ta!

La multe ani cu planuri bune si mai mult bine in viata noastra!

Pin It

Etichete: planuri de anul nou, mai bine, asculta-ti nevoile

Etichete populare

Psihoterapeut Bucuresti

Psihoterapeut Buzau


©  Terapia Functioneaza - Ioana Dancescu si Irina Ghimbasanu. Toate drepturile rezervate.

Contact rapid